15.6 C
Budapest
2019. október 15. (kedd)
Kultúra LifeStyle Utazás & Helyek

Legyen Budapest Európa legjobbja!

Adventi Ünnep a Bazilikánál
Idén akár Európa legjobbjai is lehetünk! Mostantól ugyanis tíz napig lehet szavazni a kontinens legjobb karácsonyi vásárára. Tavaly már elnyerte az előkelő negyedik helyet az Advent Bazilika rendezvénysorozat, amely idén, egyedüli magyar helyszínként ismét a jelöltek között van.

Az Advent Bazilika rendezvény nyolcadik alkalommal, de idén már Európa negyedik legjobb vásáraként nyitott november utolsó hétvégéjén. A brüsszeli székhelyű, független utazási portál, a European Best Destination által szervezett közönségszavazáson tavaly is látványos eredményt ért el a budapesti rendezvény, hiszen öt helyet javított, és a korábbi kilencedik helyről a negyedikre került, ráadásul alig több, mint kétszáz szavazattal maradt le a dobogóról Bécs mögött.

Az esemény ötletgazdái büszkék arra, hogy az Advent Bazilikát Európa „TOP 5” karácsonyi vására között tartják számon. Ehhez méltóan, különös gondoskodással készültek a látogatók fogadására, hiszen fontos, hogy ezen a varázslatos közösségi téren továbbra is a családias hangulat legyen a főszereplő.

A három kilométernyi fényfűzérrel díszitett piactéren és a környező utcákban sorakozó meseházikókban kézműves kortárs alkotók kínálják egyedi portékáikat, így igazán különleges ajándékok tárháza lett ez a vásár. A téli hidegben, lélekmelegítőként szinte minden sarkon választhatnak a vendégek különleges karácsonyi forró italok közül, és mindenki talál a gasztronómiai kínálatban neki tetsző falatokat, akár vegán, akár a gluténmentesen étkezés híve.

Míg a felnőttek elmerülnek az ízek, illatok pompás hangulatában, addig a gyerekeket ingyenes korcsolyapálya várja, ahonnan korcsolyázás közben esténként az elképesztő, háromdimenziós fényfestést is megcsodálhatják. Európai szinten is egyedülálló, hogy épület ad felületet ilyen többdimenziós fényeffekteknek.

A csodálatos látvány és hangulat mellett az élményeket fokozzák a gyermekprogramok, kézműves foglalkozások, flashmobok és a meglepetések. A vásárból Budapest kulturális és turisztikai értékei sem maradhatnak ki, így színtársulatok, táncegyüttesek is bemutatkoznak a kézműves és gasztronómiai kiállítók mellett.

A European Best Destination utazási portál közönségszavazása kapcsán itt a lehetőség, hogy az Advent Bazilika a magyar fővárosra irányítsa az európai utazók figyelmét egy ilyen turisztikai szempontból kiemelten fontos időszakban. Tavaly decemberben csaknem háromszázezer külföldi turista látogatott el Budapestre, a vendégek jóval több, mint fele Európából érkezett. Decemberben általában is több európai vendég érkezik Budapestre, mint az év egyéb hónapjaiban. A szavazás eredménye újabb felhajtóerőt jelenthet a turizmus számára.

Szavazatával bárki hozzájárulhat ahhoz, hogy Budapest belvárosának karácsonyi rendezvénye a 2018-as megmérettetésen jó helyezést érjen el. A szavazatokat november 30-tól tíz napon át lehet leadni a www.christmas.ebdest.in oldalon.

Az Advent Bazilika részletes információi itt találhatók meg: www.adventiunnep.hu

Forrás: Adventi Ünnep a Bazilikánál, kiemelt kép: Adventi Ünnep a Bazilikánál

Ezek a cikkek is érdekelhetnek

Kedves Látogató,

 

tájékoztatunk arról, hogy 2019.10.01-ével az oldal üzemeltetését

ebben a formában befejeztük.

(Az eddigi tartalom határozatlan ideig elérhető lesz)

 

Köszönjük Nektek és Partnereinknek ezt a 2,5 évet!

 

A BRAND megmarad, de egy másik területre szerveződünk át,

amiről hamarosan informálunk Benneteket!

X