8.8 C
Budapest
2019. október 18. (péntek)
BKK-BKV Közlekedés LifeStyle

Közlekedési változások a belvárosban a Nagy Futam miatt

BKK Futár

Idén is megrendezik az autó- és motorsport bemutatórendezvényét, a Nagy Futamot. 2019. május 1-jén, szerdán napközben, valamint az előkészületek miatt már az azt megelőző napon, április 30-án, kedden este forgalomkorlátozásokra kell számítani az Andrássy úton, a Bajcsy-Zsilinszky úton és a Károly körúton, valamint a környező utcákban. Az útlezárások miatt változik az érintett közösségi közlekedési járatok forgalmi rendje is. A BKK kéri, hogy aki május 1-jén a belvárosba, vagy a belvárosban utazik, ne autóval, hanem közösségi közlekedéssel közelítse meg úti célját, és lehetőleg a kötöttpályás járatokat vegye igénybe: mind a négy metróvonalon, valamint a 4-es és a 6-os villamos vonalán napközben szükség esetén a megszokottnál sűrűbben indulnak majd a szerelvények. Május 1-jén az M3-as metró a Nagyvárad tér és Újpest-központ között közlekedik, a 100E autóbusz pedig 6 és 18 óra között a Kálvin tér M és a repülőtér között jár. Május 1-jén a közösségi közlekedési járatok a vasárnap és ünnepnap érvényes menetrend szerint indulnak.

Korlátozások a közúti közlekedésben

Az esemény és az előkészületei miatt útlezárásokra kell számítani több fontos budapesti fő közlekedési útvonalon. Lezárják a közúti forgalom elől

–          a Szent István tér déli oldalát a Hercegprímás utcától a Bajcsy-Zsilinszky útig, valamint a Hercegprímás utcát a József Attila utcától a Szent István térig április 27-én, szombaton 0 órától május 2-án, csütörtökön 20 óráig;

–          a Bajcsy-Zsilinszky utat az Andrássy út és az Arany János utca között, valamint a Lázár utcát a Bajcsy-Zsilinszky köztől a Bajcsy-Zsilinszky útig április 30-án, kedden 20 órától május 2-án, csütörtökön hajnali 4:30-ig;

–          továbbá számos útszakaszt az Andrássy út, a Bajcsy-Zsilinszky út és a Károly körút környékén május 1-jén, szerdán 6 órától 18 óráig:

o   az Andrássy utat az Oktogontól a Bajcsy-Zsilinszky útig,

o   a Bajcsy-Zsilinszky utat az Andrássy út és a Deák Ferenc tér, valamint az Arany János utca és a Podmaniczky utca között,

o   a József Attila utcát a Széchenyi István tértől a Bajcsy-Zsilinszky útig,

o   a Király utcát a Rumbach Sebestyén utcától a Károly körútig,

o   a Károly körutat a Deák Ferenc tértől az Astoriáig,

o   a Dohány utcát a Károly körút és a Wesselényi utca között,

o   a Paulay Ede utcát a Bajcsy-Zsilinszky úttól a Liszt Ferenc térig,

o   a Révay utcát a Bajcsy-Zsilinszky úttól a Dalszínház utcáig,

o   a Káldy Gyula utcát a Paulay Ede utcától a Révay utcáig,

o   a Dobó utcát a Révay utcától az Andrássy útig,

o   a Székely Mihály utcát a Paulay Ede utcától az Andrássy útig,

o   a Dalszínház utcát a Révay utcától a Paulay Ede utcáig,

o   a Hajós utcát a Paulay Ede utcától az Andrássy útig,

o   a Nagymező utcát a Mozsár utca és a Király utca között,

o   a Jókai teret,

o   a Liszt Ferenc teret a Paulay Ede utcától az Andrássy útig,

o   a Lázár utcát a Bajcsy-Zsilinszky úttól a Bajcsy-Zsilinszky közig,

o   az Ó utcát a Bajcsy-Zsilinszky úttól a Bajcsy-Zsilinszky közig, valamint a Nagymező utcától a Bajcsy-Zsilinszky közig.

Lezárják továbbá a biciklis forgalom elől

–          az Andrássy úti kerékpárutat a Bajcsy-Zsilinszky út és a Liszt Ferenc tér között április 28-án, vasárnap 0 órától május 2-án, csütörtökön reggel 6 óráig;

–          a Bajcsy-Zsilinszky úti kerékpárutat az Erzsébet téri oldalon a Deák Ferenc tér és az Andrássy út közötti, rövid szakaszon.

Változások a közösségi közlekedésben

Május 1-jén a Nagy Futam, valamint a városligeti rendezvények kényelmesebb megközelítése érdekében szükség esetén mind a négy fővárosi metróvonalon, valamint a 4-es és a 6-os villamos vonalán a megszokottnál sűrűbben indulnak a szerelvények. Az M3-as metró ezen a napon a Nagyvárad tér és Újpest-központ között közlekedik, a Nagyvárad tértől Kőbánya-Kispest felé metrópótló busszal lehet utazni.

Az Andrássy út, a Bajcsy-Zsilinszky út és a Károly körút, valamint a környező utcák lezárása miatt április 30-án, kedden és május 1-jén, szerdán várhatóan az alábbi korlátozásokra kell számítani a közösségi közlekedésben:

–          A 9-es busz

 április 30-án, kedden 20 órától az utolsó buszindulásig, majd május 1-jén, szerdán 18 órától az utolsó buszindulásig a Bajcsy-Zsilinszky út helyett a Nagykörúton (a 923-as busz megállóinak érintésével) és az Andrássy úton (a 105-ös busz megállóinak érintésével) át közlekedik.

o   május 1-jén, szerdán az első buszindulástól 18 óráig a Bajcsy-Zsilinszky út és a Kiskörút helyett a Nagykörúton és a Baross utcán át közlekedik, a 923-as busz érintett megállóiban megállva.

–          A 16-os busz május 1-jén, szerdán a Deák Ferenc tér helyett az Arany János utca végállomásig közlekedik, ahol a buszokra a 9-es busz megállójában lehet felszállni.

–          A 70-es trolibusz május 1-jén, szerdán az első troliindulástól 18 óráig a Nagymező utca–Király utca útvonal helyett a Podmaniczky utcán és az Izabella utcán át közlekedik, a 72-es és a 73-as trolibusz megállóinak érintésével.

–          A 78-as trolibusz május 1-jén, szerdán az első troliindulástól 18 óráig nem érinti az Andrássy út (Opera M), a Zichy Jenő utca, a Báthory utca / Bajcsy-Zsilinszky út és a Kossuth Lajos tér M megállót.

–          A 100E autóbusz május 1-jén, szerdán 6 és 18 óra között a Deák Ferenc tér és az Astoria megállóhelyek érintése nélkül, a Kálvin tér M és a repülőtér között közlekedik. Ebben az időszakban az előre megváltott 900 forintos vonaljeggyel az M3-as metró további vonaljegy megvásárlása nélkül igénybe vehető a Deák Ferenc tér és a Kálvin tér közötti vonalszakaszon.

–          A 105-ös autóbusz május 1-jén, szerdán az első buszindulástól 18 óráig az Andrássy út és a Bajcsy-Zsilinszky út lezárása miatt a József Attila utca és a Dózsa György út között módosított útvonalon, a Podmaniczky utcán keresztül közlekedik. A Gyöngyösi utca M felé tartó buszokra a 9-es busz és a 72-es trolibusz érintett megállóiban lehet felszállni, az Apor Vilmos tér felé tartó buszokra pedig a 72-es trolibusz, valamint a 15-ös és a 115-ös busz érintett megállóiban.

–          A 914-es, a 914A, a 931-es, a 950-es és a 950A autóbuszok április 30-ról, keddről május 1-re, szerdára virradóra a Bajcsy-Zsilinszky út helyett az Andrássy úton közlekednek, ezért egyik irányba sem érintik a Báthory utca / Bajcsy-Zsilinszky út, az Arany János utca M és a Szent István Bazilika megállót. Az éjszakai buszjáratokra ideiglenes útvonalukon az Oktogonnál a 923-as busz megállójában, az Andrássy úton pedig a 105-ös busz megállóiban lehet felszállni.

Utazásukat ezeken a napokon is érdemes előre megtervezni a BKK FUTÁR alkalmazással, amely valós idejű járatinformációk alapján mindig az optimális útvonalat számolja ki úti céljuk eléréséhez.

Forrás: BKK , Kiemelt kép: BKK

Ezek a cikkek is érdekelhetnek

Kedves Látogató,

 

tájékoztatunk arról, hogy 2019.10.01-ével az oldal üzemeltetését

ebben a formában befejeztük.

(Az eddigi tartalom határozatlan ideig elérhető lesz)

 

Köszönjük Nektek és Partnereinknek ezt a 2,5 évet!

 

A BRAND megmarad, de egy másik területre szerveződünk át,

amiről hamarosan informálunk Benneteket!

X