10.6 C
Budapest
2019. október 18. (péntek)
BKK-BKV Közlekedés LifeStyle Utazás & Helyek

Júniusban is folytatódnak a nosztalgiaprogramok

Tavasz BKK

Egész nyáron közlekednek a közkedvelt nosztalgiajáratok: szombatonként a 2-es villamos vonalán az N2-es, vasárnaponként a 19-es villamos vonalán, a Deák Ferenc tér–Szent Gellért tér–Katinyi mártírok parkja útvonalon közlekedő N19-es nosztalgiavillamos, illetve a Deák Ferenc tér M–budai Duna-part között körjáratként közlekedő N109-es nosztalgia-autóbusszal is megtekinthetők a fővárosi látványosságok. A korábbi években megszokott járművek mellett júniustól további új, úgynevezett retró járatok is közlekednek, többek között a Széll Kálmán tér és a zugligeti Libegő között R158 jelzéssel.  

Az elmúlt évek rendszeres nosztalgiaközlekedésének eredményeként a Főváros nyári programkínálatának részévé váltak a tavasztól őszig menetrendszerint közlekedő több mint 100 éves nosztalgiavillamosok, melyek a legszebb fővárosi villamosvonalakon közlekednek.

Június 1-jétől minden szombaton és vasárnap rendszeres retró járat is közlekedik R158 jelzéssel a Széll Kálmán tér és a zugligeti Libegő között. A járaton a BKV felújított Ikarus 260-as és Ikarus 415-ös típusú autóbuszai közlekednek. A buszokra csak a járat két végállomásán lehet felszállni, de ha az utas jelzi a leszállási szándékát, az autóbusz megáll az útvonalán érintett bármelyik megállóban.

A retró járatok rendszeresen és alkalmi időpontokban is közlekednek a nosztalgiaszezon időtartama alatt, ezért érdemes követni a BKK nosztalgia aloldalt, illetve a BKK Facebook oldalát a legfrissebb retró közlekedési információkért.

A nosztalgiajáratokat nosztalgia vonal- vagy -napijeggyel, illetve éves nosztalgiabérlettel lehet igénybe venni, melyek megvásárolhatók elővételben a BKK Ügyfélközpontjaiban vagy a helyszínen, a járművön dolgozó kalauztól. A nosztalgiajáratok mellett közlekedő retró járatok normál díjszabás szerint vehetők igénybe.

Forrás: BKK , Kiemelt kép: BKK

Ezek a cikkek is érdekelhetnek

Kedves Látogató,

 

tájékoztatunk arról, hogy 2019.10.01-ével az oldal üzemeltetését

ebben a formában befejeztük.

(Az eddigi tartalom határozatlan ideig elérhető lesz)

 

Köszönjük Nektek és Partnereinknek ezt a 2,5 évet!

 

A BRAND megmarad, de egy másik területre szerveződünk át,

amiről hamarosan informálunk Benneteket!

X