10.1 C
Budapest
2019. november 22. (péntek)
LifeStyle Pályázatok

Gyermekrajz-pályázat és kiállítás az elfogadás jegyében

Rajz

A Budapest Környéki Törvényszék, a ZOOM Egyesület és az Országos Bírósági Hivatal a társadalmi felelősségvállalás jegyében „Az igazság arcai – a jog és a bíróság színesben” címmel rajzpályázatot hirdet két kategóriában (általános iskolás, középiskolás korosztály).

A Nyitott Bíróság program keretei között kiírt pályázatra fővárosi és Pest megyei általános és középiskolai oktatási intézmények speciális szervezetekkel/intézményekkel közösen együttműködve küldhetnek be pályaműveket postai úton vagy személyesen a Budapest Környéki Törvényszék székhelyére 2019. április 15-ig.

A pályázat célja:

  • A jogi tudatosság elősegítése, jogi érzékenyítés a felnövekvő generációk körében, az adott korosztály igazságszolgáltatással kapcsolatos szemléletének megismerése.
  • Az egészséges, valamint a fogyatékkal élő, vagy tartósan beteg gyermekek közötti kommunikáció fontosságának hangsúlyozása, a pályázati együttműködésből eredő kapcsolatok kialakításának lehetősége.
  • Figyelemfelhívás, szemléletformálás: szükséges a társadalomban élő – a „beteg”, „a fogyatékossággal élő” stb. fogalmakhoz kapcsolódó – sztereotípiák meghaladása!

A beérkezett pályaműveket oktatási, képzőművészeti és bírósági szakemberekből álló három tagú zsűri értékeli és tárgynyereményekkel jutalmazza.

A zsűrizett munkákat a Budapest Környéki Törvényszék és a ZOOM Egyesület közösen szervezett kiállításán tekinthetik meg az érdeklődők 2019. május 27. és június 11. között. A kiállítás lehetőséget biztosít, hogy megmutassuk, milyen sokféleképpen látjuk a világot, ezen belül a bíróságot, a bíróság munkáját és saját jogi lehetőségeinket.

Az Országos Bírósági Hivatal 2019 őszén a legkiválóbbnak ítélt rajzokat országos záró kiállításon mutatja be.

A pályázattal kapcsolatban a sidoe2@budapestkornyekit.birosag.hu e-mail címen kérhető további információ.

Forrás: BKT , Kiemelt kép: forrás google, szerző ismeretlen

Ezek a cikkek is érdekelhetnek

Kedves Látogató,

 

tájékoztatunk arról, hogy 2019.10.01-ével az oldal üzemeltetését

ebben a formában befejeztük.

(Az eddigi tartalom határozatlan ideig elérhető lesz)

 

Köszönjük Nektek és Partnereinknek ezt a 2,5 évet!

 

A BRAND megmarad, de egy másik területre szerveződünk át,

amiről hamarosan informálunk Benneteket!

X