15.6 C
Budapest
2019. október 16. (szerda)
LifeStyle Technika & Tudomány

Hozz létre saját tornádót! – Gyerekprogramok a Múzeumok Éjszakáján

Hozz létre saját tornádót! - Gyerekprogramok a Múzeumok Éjszakáján

Az idén sem kell azon aggódni a szülőknek, hogy hová tegyék a gyerekeket a Múzeumok Éjszakáján. Természetesen vigyék magukkal az eseményre, hiszen számtalan különleges programmal készülnek az intézmények a fiatalabb korosztályok számára június 23-án. A korábbi évekhez hasonlóan a legkisebbek számára a programokon való részvétel ingyenes, míg a 6-18 év közötti korosztály 800 Ft-os karszalaggal látogathatja a múzeumokat Budapesten.

A Múzeumok Éjszakáján a programok jellemzően 18 órakor kezdődnek, de több helyen már a délután folyamán is várják a kicsiket.

Az Aeropark Légiközlekedési Kulturális Központban 16 órától MALÉV egyenruha-elemekben lehet fotózkodni a repülőgépek-fedélzetén, 17 órától légi utaskísérő tanfolyam lesz, valamint híres MALÉV kapitányok várják a pilótafülke-bemutatón a gyerekeket.

Az Állatorvos-történeti Gyűjteményben 16 órától állatismereti kvízzel, kreatív foglalkozásokkal, állati memóriajátékkal, 3D puzzle-vel, állatsimogatóval, valamint pónilovaglással készülnek a szervezők, a Campus kertjében pedig állati kincsvadászatra hívogatják az érdeklődőket.

Az Aquincumi Múzeum romkertjében 16-tól interaktív kalandtúrán fejthetik meg a gyerekek az aquincumi rejtélyt, a keresgélésben megfáradt felfedezőket pedig amulett-, süveg- és varázsfőzet-készítés várja.

A Bélyegmúzeumban Star Wars és Warhammer figurák bemutatója, tematikus személyes képeslap készítés, bolygóközi tér-ugró-iskola valamint Bolygóról bolygóra a Kis herceggel, címmel interaktív expedíció várja a gyerekeket óriás dobókockával.

Aki részt vesz a Budapesti Történeti Múzeum Vármúzeumának 17 órától kezdődő kézműves foglalkozásain, az azon túlmenően, hogy geometrikus mintákat tervezhet, kályhacsempét és napórát készíthet, olyan kérdésekre is választ kaphat mint, hogy Hogyan fűtötték a középkori várak vastag falú termeit? Milyen közös tulajdonsága van a mézeskalácsnak, a pénzérmének és a kályhacsempének? Hogyan mérték az idő múlását a mechanikus órák elterjedése előtt? Úgyszintén a Vármúzeumban Da Vinci élményórára várják a 7-13 éves korosztályt.

Az ELTE TTK Természetrajzi Múzeumában 15-től mesetekergő programmal várják a 4-13 éveseket, ahol a múzeumlátogató gyerekek mesehőssé válhatnak és az akadályok leküzdésével megszerezhetik az elveszett kincseket. Ezen kívül interaktív tudományos játszóház, kirakók, fejtörők, csodás mikrovilág várja a kicsiket az ásványtan, a biológia és az őslénytan témakörében, fókuszban az Év ásványa, a fluorit, és az Év ősmaradványa, a Balatonites. Így működik az agyunk – agysapka készítés.

A Kiscelli Múzeumban 11-től a Kiscelli Nyomda gépeit próbálhatják ki a kicsik, 12-től pedig óriásszínező várja szintén ezt a korosztályt.

A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban 14-től retro játékbarlangba csöppenünk, ahol számtalan, a szülők, esetenként a nagyszülők idejéből származó játékszer, így többek között ugró béka, macska-egér türelemjáték, snóbli és fonaljáték várja a gyerekeket.

Aki pedig szeretne saját tornádót létrehozni, annak 15 órától az Országos Meteorológiai Szolgálatnál a helye.

Vidéken is számos gyerekeknek szóló programmal készülnek a szervezők az év leghosszabb napjára. Weboldalunkon a kereső segítségével kifejezetten a gyerekprogramokra is lehet szűrni.

Forrás: muzej.hu , Kiemelt kép: mosaicon.hu

Ezek a cikkek is érdekelhetnek

Kedves Látogató,

 

tájékoztatunk arról, hogy 2019.10.01-ével az oldal üzemeltetését

ebben a formában befejeztük.

(Az eddigi tartalom határozatlan ideig elérhető lesz)

 

Köszönjük Nektek és Partnereinknek ezt a 2,5 évet!

 

A BRAND megmarad, de egy másik területre szerveződünk át,

amiről hamarosan informálunk Benneteket!

X