8.8 C
Budapest
2019. október 18. (péntek)
Kultúra

Bekerült a TOP 150-be a nemzetközi rangsorban a PTE!

PTE Ifjúság úti öröm

Az előkelő 141. helyre rangsorolták a Pécsi Tudományegyetemet (PTE) a tekintélyes Times Higher Education (THE) Emerging Economies University Rankings elnevezésű, mintegy ötven fejlődő ország felsőoktatási intézményeit összevető nemzetközi rangsorban. A PTE ezzel a helyezésével – csakúgy, mint az előző év azonos tematikájú rangsorában – a legjobb magyar vidéki egyetem lett.

A Pécsi Tudományegyetem bekerült a Times Higher Education Emerging Economies Rankings elnevezésű rangsorába, és így egyike lett a mintegy 50 országból rangsorolt több mint négyszáz legjobb intézménynek. A „fejlődő gazdaságként” osztályozott országokból kerültek ki a figyelembe vett intézmények, de a végső legjobb 442 közé már csak 43 ország intézményei kerültek. Így tehát elmondható, hogy a rangsorolt egyetemek első harmadában található a pécsi egyetem, a legjobb magyar vidéki felsőoktatási intézményként ebben a rangsorban, és csak a Semmelweis (67.) és az ELTE (119.) előzi meg a PTE-t a hazai egyetemek közül.

A rangsor ugyanazt a 13 teljesítménymutatót veszi figyelembe, mint a THE World University Rankings. Vizsgálják az egyes egyetemi erősségeket a fő tevékenységi körökben: oktatás, kutatás, tudástranszfer és a nemzetközi megjelenés, „láthatóság”.

A kedden koraeste nyilvánosságra hozott teljes rangsor itt érhető el: https://www.timeshighereducation.com/world-university-rankings/2019/emerging-economies-university-rankings

Forrás: PTE , Kiemelt kép: PTE

Ezek a cikkek is érdekelhetnek

Kedves Látogató,

 

tájékoztatunk arról, hogy 2019.10.01-ével az oldal üzemeltetését

ebben a formában befejeztük.

(Az eddigi tartalom határozatlan ideig elérhető lesz)

 

Köszönjük Nektek és Partnereinknek ezt a 2,5 évet!

 

A BRAND megmarad, de egy másik területre szerveződünk át,

amiről hamarosan informálunk Benneteket!

X