27.3 C
Budapest
2019. június 19. (szerda)
Kultúra Zene

Bach esttel debütál a Duna Garden Zenei Páholya

Duna Garden Étterem és Hotel

2019. március 30-án rendezi meg első zenei estjét a Duna Garden Étterem és Hotel. A programsorozat megnyitója a barokk-kort idézi fel, a Bach szemelvények mellé a szervezők korhű gálavacsorával is készülnek. A Zenei Páholy ezután havi rendszerességgel jelentkezik komoly- és könnyűzenei programokkal, olyan művészek közreműködésével, mint a Magyar Köztársaság Bronz Érdemkeresztjével kitüntetett Vajda Barnabás.

A Zenei Páholy első estjén a Pesterzsébeti Vajda Gypsy Koncertzenekar előadását élvezhetik a gálavacsora vendégei. A zenekar Johann Sebastian Bach szerzeményeiből ad elő, a legismertebbek mellett felcsendülnek kevésbé ismert, egyházi zeneművek is. A Pesterzsébeti Vajda Gypsy Koncertzenekar vezetője Vajda Barnabás, a Magyar Köztársaság Bronz Érdemkeresztjének kitüntetettje, a 100 Tagú Cigányzenekar vezető művésze, a Magyar Rádió és Televízió cselló szólistája.

Duna Garden Étterem és Hotel
Fotó: Duna Garden Étterem és Hotel

A Bach gálavacsorán a vendégek visszautaznak az 1600-as és 1700-es évek fordulójára és igazi korhű, barokk menü mellett élvezhetik a korszak hangulatát. Az este folyamán olyan különleges fogások is az asztalra kerülnek, mint a nem mindennapi mézes-epres szarvaspástétom, a nyúlgerinc, és kiemelt figyelmet kap az akkoriban népszerű csokoládé- és kávélikőrkultúra is. A felidézett időszakra jellemzően a mátrai Dubicz Borászat és Szőlőbirtok, valamint a szekszárdi Bodri Pincészet fűszeres, testes vörösborai is helyet kapnak a menüben.

A Zenei Páholy minden hónapban más és más jazz- vagy komolyzenei programmal várja az érdeklődőket a Duna Gardenbe.

Célunk, hogy a rendezvénysorozattal közelebb hozzuk a klasszikus zenét a fiatalokhoz, kinyissunk számukra egy új ajtót. Ehhez segítségül hívjuk a közös étkezés évezredes hagyományát és közösségépítő erejét. Vendégeinknek legalább annyi érdekességet tartogatnak majd az esték, mint a szervezés közben nekünk. A tematikus vacsorapartykat kutatómunka előzi meg, hogy az adott korszakhoz hűen állítsuk össze a menüt és a programot. A Bach gálavacsorára készülve tudtuk meg mi is például, hogy a barokk korra nem volt jellemző a leves, mivel egész egyszerűen nem volt mélytányér – emelte ki Veréb Dorina, a Zenei Páholy felelős szervezője, a Duna Garden üzletvezetője.

A Duna Garden Étterem és Hotel egész évben festői környezetben fogadja a vendégeket, a március végén induló Zenei Páholyon felül további izgalmas programokkal várja az idei nyár során az érdeklődőket, mint borhajózás, koncertek és további érdekes tematikus estek.

A Bach gálavacsora időpontja: 2019. március 30., 18:30.

Forrás: Flow PR , Kiemelt kép: Duna Garden Étterem és Hotel

Kapcsolódó cikkek

X