15.6 C
Budapest
2019. október 15. (kedd)
Kultúra

20 ezer néző előtt tartották meg a Karneváléjt!

50. Debreceni Virágkarnevál

Az 50. Debreceni Virágkarnevál iránti óriási érdeklődés nemcsak a délelőtti karneváli menetnél, hanem a 6. Karneváléjen is jól látható volt, ugyanis teltházas stadion előtt rendezte meg a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. augusztus 20-án este közkedvelt arénashow műsorát. A Nagyerdei Stadionban 20 ezer néző előtt Lévai Balázs, televíziós személyiség, producer és kreatív csapata mutatta be Magyarország legnagyobb arénashow műsorát, “Ahogy eddig nem láttad” címmel.

A jó hangulatot először a Debreceni Majorette Együttes műsora, majd a 2013-as Eurovíziós Dalfesztivál 10. helyezést elért magyar indulója, ByeAlex, és együttese, a Slepp minikoncertje alapozta meg.

Papp László Debrecen polgármestere ünnepi köszöntőjében elmondta, hogy ebben a csodálatos, virágos felvonulásban minden benne van, amit a debreceniek fontosnak tartanak: a magyar államiság iránti mély tisztelet, a hit és az elkötelezettség a nemzet, a város iránt, de nemzetközi jellege miatt benne van a többi nemzet iránti tisztelet és elfogadás is. Büszke arra – hangsúlyozta a városvezető – hogy ezzel a rendezvénnyel már 50. alkalommal ajándékozhatja Debrecen a Kárpát-medencei magyarságot, megadva és erősítve a magyarság összetartozásának élményét. Külön megköszönte annak a sok ezer embernek, kicsiknek és nagyoknak az áldozatos munkáját, akik hónapok óta készültek a virágkarneváli programsorozatra, amely Debrecen legfontosabb és legnagyobb ünnepe. Együtt vagyunk Debrecen – zárta ünnepi köszöntőjét Papp László.

A köszöntők után 2000 külföldi és hazai táncos kíséretében a legnagyobb hazai sztárok léptek fel a játéktéren. Közreműködött ByeAlex és a Slepp, Czutor Zoltán, Dánielfy Gergő, Eke Angéla, Falusi Mariann, Hajdú Steve, Jantyik Zsolt, Karaván Família, Lovasi András, Nagy Bogi, Nagy Ervin, Pál Dénes, Papp Szabi, Sárik Péter, Szekeres András, Szente Vajk, Trokán Nóra, Vásáry André és a Z-Drums.

Az esti látványos program megálmodói Lévai Balázs producer mellett, Dicső Dániel rendező, Czutor Zoltán zenei rendező, Soós Károly látványtervező, illetve a Debreceni Virágkarnevál munkatársai voltak.

Forrás: Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. , Kiemelt kép: Főnix Kft.

Ezek a cikkek is érdekelhetnek

Kedves Látogató,

 

tájékoztatunk arról, hogy 2019.10.01-ével az oldal üzemeltetését

ebben a formában befejeztük.

(Az eddigi tartalom határozatlan ideig elérhető lesz)

 

Köszönjük Nektek és Partnereinknek ezt a 2,5 évet!

 

A BRAND megmarad, de egy másik területre szerveződünk át,

amiről hamarosan informálunk Benneteket!

X