11.3 C
Budapest
2019. november 18. (hétfő)
Kultúra LifeStyle Zene

Zenélő Budapest

Zenélő Budapest 2018

2015-ben azt a célt tűztük ki, hogy fővárosunk lakóinak és az ide látogató magyar és külföldi turistáknak a nyári időszakban rendszeres, ingyenes, klasszikus és népzenei műsort nyújtsunk, összekötve a város kulturális és történelmileg legfontosabb látnivalóival. Immár negyedik évadunkat kezdjük egyedülálló programunkkal.

Minikoncertjeink 2017-re már 13 helyszínen szólaltak meg, mintegy 600 alkalommal, városunk elsőrangú zenekarainak művészeivel. Kamaraegyütteseink számára folyamatosan bővülő saját repertoárt hangszerelünk, melyek tökéletesen illeszkednek az adott épületek
múltjához.

A gyönyörű Várkert Bazár Öntőház udvari fedett színpadját napvitorlákkal egészítettük ki, így teremtve árnyékolt nézőteret vasárnap délelőtti nagykoncertjeink közönségének. Erre a helyszínre Snétberger Ferencet, Szakcsi Lakatos Bélát, Orosz Zoltánt Borbély Mihályt és az Amadinda együttest hívhattuk meg, a közönség nagy örömére.

Idén újabb meglepetésekkel szolgálhatunk. Hívásunkat elfogadva koncertet ad világhírű zongoráján Bogányi Gergely is. Teret nyitottunk nagyszerű énekeseknek a sanzon, és a jazz világából, valamint Liszt és Chopin mellett Balog József zongoraművész Gershwin lemezbemutatóját láthatjuk vendégül.

Népszerű játszóhelyeinken túl (Vajdahunyadvár, Műcsarnok, Szent István Bazilika, Margitszigeti Zenélő Kút, a Gerbeaud terasza, Központi Vásárcsarnok, Várkert Bazár) két új helyszínnel is gazdagodtunk. A Halászbástyánál Káldi Kiss András operaénekes lép fel fafúvós művészekkel, a Nemzeti Galéria előtt pedig képzőművészet is csatlakozik a zenéhez, itt jazzgitár improvizációkra performanszként születnek meg a Képzőművészeti Egyetem hallgatóinak festményei.

Kívánunk minden nézőnknek-hallgatónknak a gyönyörű környezethez illesztett igényes programokhoz kellemes szórakozást.

Időpont: 2018.05.25 – 2018.08.12.

Részletek, információk: http://zenelobudapest.hu/ https://www.facebook.com/zenelobudapest/

Forrás: Zenélő Budapest sajtóanyag, Kiemelt kép: Zenélő Budapest sajtóanyag

Ezek a cikkek is érdekelhetnek

Kedves Látogató,

 

tájékoztatunk arról, hogy 2019.10.01-ével az oldal üzemeltetését

ebben a formában befejeztük.

(Az eddigi tartalom határozatlan ideig elérhető lesz)

 

Köszönjük Nektek és Partnereinknek ezt a 2,5 évet!

 

A BRAND megmarad, de egy másik területre szerveződünk át,

amiről hamarosan informálunk Benneteket!

X