15.6 C
Budapest
2019. október 15. (kedd)
Kultúra

Fókusz és Távolság: Fazekas István fotóriporter – Beszélgetés képekkel

Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ

Beszélgetőtárs: Winkler Nóra

A Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ beszélgetéssorozatának keretében a mai középnemzedékhez tartozó magyar fotósok munkásságáról, életviteléről, ars poeticájáról tudhatunk meg tényeket és titkokat. Olyan sikeres alkotókat kérdezünk, akik számos kiállítást, hazai és külföldi elismerést, bizonyos esetekben oktatói gyakorlatot tudhatnak magukénak. A gyerekkortól indulunk, beszélünk a kezdeti motivációkról, nagy témákról, szakmai dilemmákról, kedvencekről, kudarcokról, sikerekről, végül pedig a fókusz a jelenlegi tevékenységre és a jövőbeli tervekre irányul. A szavakat képek kísérik és fordítva.

Vendég: Fazekas István fotóriporter

Fazekas István (1973) tanulmányait a Práter utcai fényképész szakiskolában, a MÚOSZ Bálint György újságíró iskola fotóriporteri szakán és a Szegedi Tudományegyetem kommunikáció szakán végezte. Fotóriporterként dolgozott az Esti Hírlapnál, a Blikknél, 2001 óta a mai napig a HVG munkatársa. A Magyar Sajtófotó pályázatokon 1994 és 2017 között összesen huszonnégy díjat nyert el. A Mai Manó Házban és az ArtBázis Műhelyben volt egyéni kiállítása, 1996-ban Munkácsi Márton-díjat, 2010-ben Balogh Rudolf-díjat kapott, 2013-ban André Kertész alkotói ösztöndíjban részesült. A Csak képek című sorozat részeként a Budapestről szóló kötete, a Fényképtár szériában Fazekas című albuma jelent meg.

Időpont: 2018. szeptember 12., szerda, 17.30 óra
Helyszín: Capa Központ, Stúdió
Az eseményen való részvétel ingyenes.

 

[fusion_map api_type=”” embed_address=”” embed_map_type=”roadmap” address=”1065 Budapest, Nagymező utca 8.” type=”roadmap” width=”” height=”” zoom=”14″ scrollwheel=”no” scale=”yes” zoom_pancontrol=”yes” animation=”no” popup=”yes” map_style=”default” overlay_color=”” static_map_color=”” infobox_content=”” infobox=”default” infobox_text_color=”” infobox_background_color=”” icon=”” icon_static=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””][/fusion_map]

 

Forrás: Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ , Kiemelt kép: Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ

Ezek a cikkek is érdekelhetnek

Kedves Látogató,

 

tájékoztatunk arról, hogy 2019.10.01-ével az oldal üzemeltetését

ebben a formában befejeztük.

(Az eddigi tartalom határozatlan ideig elérhető lesz)

 

Köszönjük Nektek és Partnereinknek ezt a 2,5 évet!

 

A BRAND megmarad, de egy másik területre szerveződünk át,

amiről hamarosan informálunk Benneteket!

X