19.6 C
Budapest
2019. június 19. (szerda)

2019. március

10márc10:0018:00Töltődj fel a WAMP-on!10:00 - 18:00 MillenárisEsemény típusa:Családi,Kiállítás / Vásár / ExpoBelépő:BelépődíjasHely jellege:Beltéri Eseménycímkékdesign,kiállítás,vásár,WAMP

Töltődj fel a WAMP-on!

Időpont

2019.03.10. (vasárnap) - 2019.03.10. (vasárnap)

Hely

Millenáris

Esemény részletei

Március 10-én több mint száz hazai tervezővel és rengeteg programmal indul a WAMP 2019-es szezonja a Millenárison. A hangsúly ezúttal a tudatos, egészséges életmódon és a slow gondolkodáson lesz, izgalmas workshopokkal, játékos programokkal és egy jótékonysági kampánnyal is várunk titeket.

A felpörgetett életvitelünkben egyre nagyobb igény van az elmélyülésre, a lelassulásra és a saját alkotásra. A vásáron több olyan workshop is lesz, ahol maguk a látogatók is megtapasztalhatják az alkotás örömét.
Bánhidi Dóra blogja, a PandArte több mint nyolc éve a design, a divat és a kreativitás iránt érdeklődők egyik kedvenc olvasmánya. Dóra rendszeresen tart workshopokat, a WAMP-ra most egy egészen exkluzív foglalkozással készül a Bazsalikomos kert bloggal közösen, ahol a résztvevők különleges fűszersókat és hozzá színes tárolókat készíthetnek. A wokshop regisztrációhoz kötött, a részleteket hamarosan posztoljuk.

A ReCreativity csapata is várja az alkotni vágyókat, az ő standjuknál az újrahasznosítás módszerén keresztül ismerkedhettek meg a környezettudatos szemléletmóddal. A workshopon háztartási alapanyagokból, műanyagból, papírból, tetra pakból, pet palackból készíthettek kiegészítőket, játékokat, használati tárgyakat.

A zöld közlekedés és az okos városfejlesztés ma már alapvető témái a környezettudatos szemléletmódnak. Fontos, hogy ismerjük ezeket az alternatívákat, hisz a következő évtizedek meghatározó technológiái már egyre inkább a tiszta energiák használatára épül. Az elektromos közösségi közlekedés eszközeit és a jövő okos városainak megoldásait az e-Mobi Elektromobilitás Látogatóközpont szervezésében ismerhetitek meg játékos formában egész nap a vásár részeként.

A globális élelmiszeripar óriási terhelést jelent a környezetünkre, holott helyben termelt, szezonális élelmiszerek fogyasztásával sokat tehetnénk az ártalmak csökkentésérét. A Felelős Gasztrohős kampány célja, hogy növelje a fogyasztók ismereteit a felelős táplálkozásról. A vásáron a csapat által készített interaktív játékon keresztül most számtalan hasznos tanácsot és információt kaphattok arról, hogyan lehet egészségesen és egyben a környezetet is kímélve fogyasztani, étkezni, és egy tudatosabb életvitelt kialakítani.

Az idei első WAMP-on mi is részt veszünk a Budapest Bike Maffia kampányában, melyben rászoruló, elsősorban hajléktalan nőknek szervezünk gyűjtést. Kifejezetten higiéniai termékeket gyűjtünk, amely segíti az utcán és rossz körülmények között élők mindennapjait. Itt az eseményben posztoljuk hamarosan, hogy milyen termékekre van a leginkább szükség.

Az előző évekhez hasonlóan idén is kiállítóink lesznek az Alternatív Közgazdasági Gimnázium (AKG) diákvállalkozásai, idén pedig a Közgazdasági Politechnikum diákcégjei is csatlakoznak hozzánk, így közel 10 márka saját tervezésű és kivitelezésű termékeit ismerhetitek meg. A diákok munkáiban meghatározó szempont volt a környezettudatosság és az újrahasznosítás, a WAMP-on meg is tudjátok vásárolni a termékeket.

A rengeteg program mellett több mint száz hazai designer kínálatából válogathattok. Márciusban már a legújabb tavaszi darabokkal frissíthetitek a gardróbotokat, többek között olyan nemzetközileg is elismert tervezők lesznek velünk, mint AGNESKOVACS, NATI 100% PURE IDEA, ARTISTA, CAMOU, SustiKKrisztA, a DELACIER vagy a márciusi hónap tervezője, Gabo Szerencses divattervező.

Várunk titeket március 10-én a Millenárison!

X