19.6 C
Budapest
2019. június 19. (szerda)

2019. április

06ápr10:0016:00Ipari műemlékbe várjuk idei első nyílt napunkon!70 éves a Kelenföldi autóbuszgarázs10:00 - 16:00 Kelenföldi autóbuszgarázs, 1113 Budapest, Hamzsabégi út 55.Esemény típusa:CsaládiBelépő:IngyenesHely jellege:Beltéri,Kültéri Eseménycímkékautóbusz,BRFK,busz,buszgarázs,családi,Kelenföld,KRESZ,nyílt nap

Kelenföldi autóbuszgarázs

Időpont

2019.04.06. (szombat) - 2019.04.06. (szombat)

Hely

Kelenföldi autóbuszgarázs

1113 Budapest, Hamzsabégi út 55.

Esemény részletei

Szeretne vasbeton ívekre támaszkodó elliptikus paraboloid alakú héjmezők alatt sétálni? Bármilyen furcsán is hangzik, az idén 70 éves Kelenföldi autóbuszgarázs szerelőcsarnokában megteheti! Az átadásakor világrekord méretű épületben, és a telephely területén rendezett – ingyenesen látogatható – nyílt napon az építészeti különlegességnek számító csarnok mellett vendégeink megismerkedhetnek a közösségi közlekedés mindennapokban láthatatlan érdekességeivel.

Az ipari műemlékké nyilvánított szerelőcsarnokba a nap folyamán vezetett látogatásokat szervezünk, amelyek során kollégáink bemutatják a garázs műszaki életét és történetét. A részvétel a vezetett túrán regisztrációhoz kötött. Regisztrálni korlátozott számban a helyszínen lehet.
Szokás szerint megtekinthetők, bejárhatók lesznek a forgalomban közlekedő és a nosztalgia járművek (M108D, M168D, C68E, IK284 és IK415), és autóbusz maketteket is kiállítunk. A telephely területén belül egész nap közlekedik a TR5-ös nosztalgia autóbusz körjárat.
A nyílt napon a résztvevők tájékoztatást kaphatnak a BKV Zrt. nosztalgia járműveiről, a Turisztikai divízió különjárati szolgáltatásáról és a Libegő kedvezményes igénybevételének lehetőségéről. A helyszínen bemutatjuk Társaságunk teljes turisztikai tevékenységét is (Sikló, Libegő, hajó, különjárat, Budapesti Sétajárat).
Az autóbusz-vezetés iránt érdeklődők tesztvezetésen tehetik próbára magukat. A 18. életévüket betöltött, érvényes jogosítvánnyal rendelkezők helyszíni szondás vizsgálat után oktatóbusz volánja mögé ülhetnek. A tesztvezetésre a helyszínen lehet jelentkezni korlátozott számban. A jogosítvánnyal nem rendelkezőkre is gondoltunk! Ők autóbusz szimulátor segítségével élhetik át a több tonnás városi járművek vezetésének izgalmait (a tesztvezetésen résztvevők nem regisztrálhatnak a szimulátorba).
A gyerekek pontgyűjtő játékban vehetnek részt. A játék állomásain a pontgyűjtő kártyára megszerzett pecsétek BKV-s ajándéktárgyakra válthatók!

Együttműködő partnereink a BRFK XI. ker. Rendőrkapitánysága és a Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. (KTI) Közlekedésbiztonsági Kutatóközpontja a biztonságos közlekedés fontosságára hívják fel a figyelmet. A Rendőrkapitányság kerékpáros ügyességi és KRESZ pályával (gyermekek részére), KRESZ tesztlapok kitöltésével, puzzle KRESZ táblákkal segíti a közúti közlekedés szabályainak megismerését. Lesz ujjlenyomat vétel, megtekinthetők lesznek a rendőrség technikai eszközei (rendőrautó, testpáncél, pajzs), és a vállalkozó szelleműek kipróbálhatják a motoros szimulátort. A KTI jóvoltából a Traffic Games internetes online játék (trafficgames.hu) számítógépet és internet kapcsolatot nem igénylő, offline változatával játszhatnak a gyerekek. A Zebra Zebi foglalkoztató sarokban a kisebbek egy városrészletet ábrázoló molinón – a mini KRESZ-táblák elhelyezése után – játékautókkal mehetnek végig,  a nagyobbakat pedig bójákkal kirakott ügyességi gokartpálya várja

Helyszín, időpont:
ATÜI Kelenföldi Divízió (Kelenföldi autóbuszgarázs) 1113 Budapest Hamzsabégi út 55-57.
2019. április 6. szombat 10:00-16:00 óra között
A rendezvény látogatása ingyenes! A helyszín megközelíthető a Móricz Zs. körtérről (a 7-es busz megállójából) és az Etele térről tíz órától fél óránként induló, díjmentesen igénybe vehető nosztalgia járatokkal.

X